NEVŞEHİR / MERKEZ - Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ara

Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından ‘Kıtalar Arası’ unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri; İsveç, Almanya, İspanya, Fas, Cezayir, Makedonya gibi 30 farklı ülkeden 78 farklı kategoride ve 80 lisemizin yiyecek içecek hizmetleri alanından 240 öğrenci, toplamda 1500 yarışmacı ve 70 özel jürinin katılımıyla İstanbul Viaport marinada gerçekleşti.

20. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivalinde Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz şehrimizi temsil ederek ‘‘Yılın En İyi Lise Ekip Yarışması’’ dalında Emir Burhan SALMANLI-Hasan KIRFAZ-Nejdet ÖNDEGELEN altın madalya, ‘‘Genç Aşçılar Ana Yemek’’ dalında Dağhan Mustafa ÇINAR altın madalya, ‘‘Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Tabağı’’nda Gülsevim KAYMAZ bronz madalya kazandı. Öğrencilerimize, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenlerimizden; Raşan DENİZ, Hanımşah KESKİN, Rabia Sultan KOÇAK, Kardelen YILDIZ, Nuri EZİLMEZ, Zeliha Gülçin SOĞANCI, Mustafa YALÇIN ve okul müdürü Yusuf NARİN eşlik etmişlerdir.

Ara

Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğrencilerimiz  20. Uluslararası TASFED İstanbul Gastronomi Festivali’ne Katılıyor .

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı; Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerinin, 20. Uluslararası TASFED İstanbul Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen 22 farklı ülke ve Ülkemiz otelcilik liseleri olmak üzere 1000 yarışmacının katılımıyla uluslararası yemek yarışmasına katılacakları sunum tabaklarını inceleyerek bilgi aldı.

Hasan KIRFAZ, Emir Burhan SALMANLI, Nejdet ÖNDEGELEN adlı ögrencilerimiz “En İyi Lise”, Gülsevim KAYMAZ adlı öğrencimiz “Aşçı Restoran Tabağı”, Dağhan Mustafa ÇINAR adlı öğrencimiz “Ana Yemek Tabağı“ kategorilerinde yarışacaktır.

İl Müdürü Yazıcı, İlimizi temsil edecek olan Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine yarışmada başarılar diledi.

Ara

Okulumuz yenilenme çalışmaları kapsamında idari odalarımız ve öğretmenler odası duvar kağıdı ve boya yapılmıştır.

Ara

Kosgeb Nevşehir Müdürlüğü tarafından, okulumuz 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik Kosgeb Girişimcilik Destekleri Tanıtım programı yapıldı.

Ara

Kariyer günleri etkinliği kapsamında, okulumuz 2000 yılı mezunu Executive Chef ve işletmeci Volkan ÇALAN katılımlarıyla, öğrencilerimizle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Volkan Şef yılların birikimini ve deneyimini gençlere aktarırken kimi zaman duygu dolu, kimi zaman neşeli anlar yaşadık.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, İstiklal Ortaokulu Özel Eğitim sınıfı öğrencilerini ve öğretmenlerini okulumuzda ağırladık. Okulumuz yiyecek-içecek hizmetleri alan öğretmenleri Kardelen Yıldız ve Mustafa Yalçın 12-B sınıfı öğrencileri ve misafir öğrencilerimiz ile yaş pasta yaptılar.

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda tamirat, tadilat, yenilik çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda okul ve uygulama oteli dış cephe kaplaması ile boya yenileme çalışmaları yapılııyor.

Kas

Her yıl 24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle yapılan öğretmenler günü yemek organizasyonu bu sene de tüm öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Yemekte okulumuzun en kıdemli öğretmeni olan Fatma Orhan'a ve göreve yeni başlayan Kardelen Yıldız'a okul müdürümüz tarafından plaket verildi. Ayrıca okulumuzdan emekli olan, hocaların hocası, Durmuş dedemiz, Durmuş Öztürk de unutulmadı. Müdürümüz tarafından kendisine plaket ve hediye verilirken, öğretmen arkadaşlarımız da müdürümüz Yusuf Narin'e bir hediye taktim ettiler.

Kas

Okulumuz öğretmenleri ile Ihlara Vadisi, Belisırma, Helvadere, Narlıgöl'ü kapsayan gezi yapıldı.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet bayramı kapsamında okulumuzda etkinlikler düzenlendi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında okulumuz öğretmenleri ve 9. sınıf öğrencileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmışlardır.