YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ALANI DAL LİSTESİ VE DALLARIN ÖZELLİKLERİ
Okulu Niçin Tercih etmesi gerektiği ile ilgili bilgiler |
Okulumuz turizm sektörüne nitelikli personel sağlamak amacıyla iki alan ve dört dalda, teorik ve uygulamalı olarak iş garantili eğitim verilmektedir.
|
Okul Program türleri
|
Anadolu Meslek Lisesi
|
Okulun varsa işbirliği yaptığı ve yürüttüğü projeler, protokoller |
"2012-1-TR1-LEO01-37409 nolu Turizmde iletişim becerilerinin geliştirilmesi" "2018-1-TR01-KA102-053241 nolu Kapadokyadan turizm Hareketliliği" olmak üzere iki adet ulusal ajansla yapılan avrupa birliği projesiyle öğrencilerimiz İspanya ve Almanyada beceri eğitimlerini gerçekleştirmişlerdir. 2019 yılında ise değerlendirmeden geçen ve gerçekleşemeyen "AB mutfağında barista mesleğinin sırları projemizde vardır.
|
Eğitim Öğretim Şekli |
Normal Eğitim |
Öğrenci Türü |
Karma |
Pansiyonu Olup olmadığı, Pansiyon Türü, Barınma koşulları |
Erkek pansiyonu mevcuttur.
|
AŞÇILIK DALI :
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER ;
Mutfak personeli olmak isteyenlerin;
** Yiyecekle ilgili konulara ilgi duyan;
** Bedence güçlü ve sağlıklı;
** Tat ve koku alma duyuları gelişmiş;
** Temiz, titiz, sorumlu;
** Bir işi planlama ve uygulama yeteneğine sahip;
** Eli çabuk, hızlı hareket edebilen kimseler olmaları gerekir.
SERVİS DALI :
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİÖZELLİKLER ;
Servis elemanı olmak isteyenlerin:
** Uzun süre ayakta çalışabilecek kadar bedence sağlam ve dayanıklı,
** Dışa dönük, insanlarla iyi iletişim kurabilen, insanların istek ve duygularını anlayabilen,
**Güler yüzlü, saygılı,
** Başkalarını ikna edebilen, sabırlı,
** Görgü ve protokol kurallarını bilen,
** İyi dil bilen ,
- Dikkatli, temiz, titiz ve düzenli kimseler olmaları gerekir.