NEVŞEHİR / MERKEZ - Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ANADOLU LİSESİ

AÇILIŞ YILI: 1987

KURUM KODU: 279171

Okulumuz 1987-1988 öğretim yılında Nevşehir Ticaret Meslek Lisesi ek binasında "Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi" adıyla eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

1989-1990 öğretim yılında Anadolu kapsamına alınarak 1997 yılına kadar

Ticaret Meslek Lisesi ek binasında hizmet vermiştir.

1997 yılında şu anda hizmet verdiği kendi binasına taşınan okulumuzda 2001 yılından itibaren pansiyon hizmetleri de verilmeye başlanmıştır. Tek blok halinde inşa edilen binamızın

okul bölümünde 16 derslik, 5 uygulama atölyesi, 1 kütüphane, 1 öğretmenler odası,

1 toplantı odası ve diğer idari birimler mevcuttur. Pansiyon hizmetleri ise 40 kişi kapasiteli pansiyon katı, kiler, yemekhane, mutfak ve dinlenme odası ile etüd odalarından ibarettir.

72 yatak kapasiteli uygulama otelimizde 34 oda mevcut olup, ayrıca 300 kişilik

konferans salonu, 200 kişilik restaurant ve çamaşırhane bulunmaktadır.

MİSYONUMUZ (Varlık Sebebimiz)

Turizm sektörünün her alanında çalışabilecek bilgi ve beceri yönünden

yüksek standartlara sahip; teknoloji imkanlarını maksimum ölçüde kullanabilen; örf, adet ve geleneklerine bağlı; aydın fikir ve düşüncelere sahip; iyi derecede yabancı dil bilen turizm elemanları yetiştirmektir.

VİZYONUMUZ (Nereye varmak istediğimiz)

Alanında yeteri kadar bilgi ve birikimi olan; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ve

evrensel değerlere sahip; turizm sektörüne Avrupa Birliği standartlarında eleman yetiştiren örnek bir eğitim kurumu olmaktır.

Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

"Turizm Eğitimi Bizim İşimiz"

www.nevsehirotml.meb.k12.tr

Yayın: 21.11.2013 - Güncelleme: 23.03.2023 09:55 - Görüntülenme: 4121