T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / MERKEZ - Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mali işler

   

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ

 

Ücretsiz yemek yiyecekler

Madde 52 – Okul müdürü, pansiyonlarda görevli müdür yardımcısı, belleticiler, memurlar ve hizmetliler ile nöbetçi oldukları günlerde öğretmenler pansiyon tabelasına dahil edilerek yönetmelikte belirtilen esaslar çerçevesinde ücretsiz yemek yerler. (Burada nöbetçi öğretmenden kastedilen pansiyon nöbetçi öğretmenidir.)

Ücretli yemek yiyecekler

Madde 53 – Pansiyonların bağlı bulundukları okulların öğretmenleri, memurları ve hizmetlileri ile gündüzlü öğrencileri, her gün için tabela gereğince kişi başına düşen günlük ücretin %55'ini ödemek şartıyla pansiyon tabelasına dahil olarak öğle yemeği yiyebilirler.

1-     Pansiyon yemekhanesinden yemek yiyen  öğrencilerin yemek ücretleri 2020 Mali yılı ile birlikte yeniden düzenlenmiştir. Buna göre okulumuz öğrencileri ve personeli %55 indirimli hali ile günlük 6,60-TL'ye yemekhaneden yararlanabileceklerdir. Yemek ücretinin bir önceki aydan peşin olarak yatırılması ve yenilecek günlerin çizelge ile bildirilmesi  gerekmektedir. Pansiyon yemek hizmetlerinden yararlanmak isteyen personelimizin o ay içerisinde kaç gün yemek yiyecekler ise (günx6,60-TL) hesaplayarak yemek ücretini ödemeleri gerekmektedir.

2-     Yemek ücretleri toplu olarak bir defada Muhasebe Müdürlüğüne yatırılmak zorunda olduğundan, gecikme durumunda para yatırması, yemek tabelasının oluşturulması ve maliyet belirlenmesinde sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu nedenle yemek yiyecek personelimizin en son belirlenen tarihte yiyecekleri gün kadar yemek paralarını okul memuru Gülcan YÜKSEL'e teslim ederek makbuzlarını almaları gerekmektedir.

 

                                                                         

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2016 - Güncelleme: 10.10.2023 15:17 - Görüntülenme: 1849
  Beğen | 0  kişi beğendi